Форумът е в процес на съживяване! Четете съобщенията за ъпдейти. Там има линк и към дискорд. И да, това съобщение е написано през Септември 2020.

В момента е: 25/6/2022, 23:35

Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възмжно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения на тези форуми изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от тези хора), и следователно те не носят никаква отговорност.

Приемате се да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемате, че уебмастъра, администратора и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, уебмастъра, администратора и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

Тази форум система използва cookies, за да записва информация на вашия компютър. Тези cookies не съдържат никаква информация за вас; използват се само за да подобрят функционалността на форумите. Мейл адреса ви се използва само за потвърждение на детайлите по регистрацията и паролата ви (и за изпращане на нови пароли, ако случайно забравите текущата си).

Избирайки Съгласен съм... вие приемате горепосочените условия1. Основни правила за форума:

1.1. Писането на кирилица е задължително! Ако имате проблем с нея, можете да използвате онлайн кирилизатор, като например http://2cyr.com/
1.1.2. Профилите на всички трябва да бъдат с потребителски имена, изписани на кирилица и съответващи на името на героя им. Ако сте регистрирани с име на латиница, пишете на админ или модератор, или в темата за промяна на име, и ще го обновят. Напишете ТОЧНО как се изписва името на героя ви на кирилица за да няма разминаване в прочита, защото после ще трябва да се впишете с това име в акаунта си.

1.1.3 Ако забравите да го направите преди да пуснете герой за одобрение, то името ще бъде сменено от администратор след одобрение на героя. Повече за процеса в тази тема.1.2. Правила за профилите:
1.2.1. Размерът на подписите да не е по-голям от 400х200px, или 500x100 (което ще рече, че ако подписът ви е по-дълъг, ще трябва да не е много висок);
1.2.2. Ако подписът се състои само от текст, то той не трябва да надвишава десет реда;
1.2.3. Ако подписът съдържа и текст, и картинка, то да не се прекалява и с двете. В такъв случай текста не трябва да надвишава три реда, а каритнката - 400х200рх;
1.2.4. Аватарът трябва да е с размери максимум 180x200px
1.2.5. Аватарът и подписът не трябва да съдържат сцени с насилие, порнография или обиди;
1.2.6. Профилната снимка трябва да наподобява описанието на героя, за да не се създава объркване при писане;
1.2.7. В подписа или аватара не може да се съдържа реклама към сайтове и форуми на подобна тематика, били те вашите собствени или любими. Не е позволено да слагате линк към тях и в полето за уебсайт в профила си. Имаме тема, в която такива могат да се промотират и да се разменят банери и реклама. Рекламата е позволена само там.
1.2.8. В подписа е позволено и желателно да поставите линк към темата с описанието на героя ви.

1.3. Създаването на нови теми в зоните за роулплей е позволено само за администраторите. Всички останали могат да създават теми само за описанията на героите си или в Свободна зона.

1.4. Забранени са използването на груб език, ругатни и обиди на етническа, религиозна основа, сексуална ориентация или поради разминаване на мненията. Нормално е да се спори и дискутира, но ако преминете границата ще има наказания. Уважавайте се взаимно.

1.5. Забранен е спамът. Има специална тема за флууд, в която да се възползвате от тази опция. В останалите теми, ако се забележи навреме, ще се трие без предупреждение. Не сме много лоши хора, може на моменти да опрощаваме, но стане ли фрапиращо, темата ще се разчиства.

1.6. Всеки потребител има право на един герой към момента. Когато се прецени в каква насока ще се развива форумът от тук насетне, бройката ще бъде вдигната при спазване на определени условия.
1.6.1. Ако все пак един ден решите, че настоящият ви герой повече не ви задоволява и желаете да го смените - това е възможно. Но не чрез нова регистрация. Просто пратете ЛС на някого от ръководството. Името ви ще бъде сменено с това на новия герой и ще пуснете ново описание. В такъв случай обаче няма да запазите статуса си преди промяната, т.е. героят се занулява, включително статистиките и уменията му.
1.6.2. Ръководството си запазва правото да откаже промяна на описанието на героя ако се иска системно или по друга основателна причина.2. Правила за героите

2.1. Всеки нов герой първо трябва да бъде одобрен, чак след което има право да води роулплей. Регистрирани потребители без одобрен герой могат да пишат само в Свободна зона.
2.1.1. При създаване на герой се забранява използването на имена на популярни герои от книги, филми, игри. Тук се прави преценка за всеки герой поотделно. Не всички популярни герои имат изключително оригинални имена, и биха могли да бъдат приети като стандартни и да бъдат позволени. Но ако името моментално се свързва с някоя поредица ще бъде отказвано. Пример за такива са Хари Потър, Джон Сноу, Пърси Джаксън. Все стандартни английски имена, но комбинацията веднага ви напомня за това от къде са.
2.1.2. Във всеки случай се забранява използването на описания, които са копие на герои от книги, филми, игри.

2.2. Ако герой не е одобрен, а към описанието му има забележки, редактирайте поста си, НЕ го пускате отново. Пишете коментар, че сте приключили с редакцията, и модератор ще го провери и одобри, или ще добави нови забележки при необходимост. Същото се повтаря докато героят не се одобри.

2.3. Задължително преди да създадете герой прочетете темите с инструкции. Създадени са за ваше улеснение и за да спестят време на всички ни.3. Правила за роулплея:

3.1. Постовете трябва да са дълги минимум 130 думи. Можете да правите проверка в онлайн броячи, като например този: https://wordcounter.net ;

3.2. Постовете в роулплей зоната не трябва да съдържат емотикони и картинки. Това включва изображения, добавени като линкове;

3.3. Забранява се воденето на роулплей, тип "чат". Не се концентрирайте единствено върху репликите на героите, описвайте обстановката, мисли, чувства, действията на героите си и на околните;

3.4. Забранено е копирането на сюжети от книги, филми, игри. Героите в тях вече си имат своята история, тук ще създавате ваша собствена;

3.5. Забранено е воденето на две или повече игри едновременно. Чак когато водената в момента игра се завърши и се напише, че героя си е тръгнал от точка Х, може да започне нова на място У.

3.6. Забранено е да се развива историята на чужд герой в посока, с която не е съгласен. Съобразявайте се с написаното до момента и описанието на героя когато описвате как реагира и какво казва, но в никакъв случай не можете да поемате контрол над действията му по драматичен или решаващ начин без потребителят да е одобрил предварително.4. Правила за Свободната зона:

4.1. Учениците могат да бъдат модератори на форумите от Свободната зона, но само ако имат повече от двайсет поста във въпросния форум;
4.1.1. Ако желаете да модерирате форум, първо трябва да сте уверени, че искате и можете да свършите работата и че това не е просто моментна прищявка;
4.1.2. За да кандидатствате за място на модератор в свободната зона пишете на някого от ръководството, като се обосновете с идеи за въпросния форум;
4.1.3. Модераторите на форумите са длъжни да се грижат за разнообразието на темите, както и да контролират тези, пускани от останалите потребители. Това ще рече, че ако форумът запустява, трябва да измислят нови теми. Ако някой потребител реши да пусне тема, която по някакъв начин нарушава правилата на форума или не отговаря на тематиката на форума (да речем игра за филми във форум "Музика"), модераторът трябва да я премести;

4.2. Забранено е в заглавието на темата да използвате САМО ГЛАВНИ БУКВИ (така де, да поясним и визуално);

4.3. Модераторите са под прякото ръководство на администраторите, така че последната дума в случай на несъгласие е наша.