Не забравяй да се впишеш, за да видиш всички теми!
Не забравяй да се впишеш, за да видиш всички теми!
Форумът е в процес на съживяване! Четете съобщенията за ъпдейти. Там има линк и към дискорд. И да, това съобщение е написано през Септември 2020.

Go down
Проф. Силвър
Проф. Силвър

Администратор
Posts : 1954
Join date : 21.04.2009
Age : 29
Location : Варна

Първи Стъпки Empty Първи Стъпки

25/4/2009, 10:25
1. Преди да започнете

1.1. Създайте акаунт. Още преди да сте се регистрирали трябва да имате представа за името на героя си, тъй като най-добре е регистрацията да се направи с въпросното име на кирилица. В противен случай след одобрение на героя името на акаунта ще трябва да бъде сменено от администратор и това ще бъде новото име, с което ще се вписвате.

1.2. Запознайте се с въвеждащите теми. Това са правилата, характеристиките на видовете, предисторията на света, както и темите с инструкции за създаване на герой.

1.3. Вдъхнете живот на героя. Това става в раздел „Бюро герои”, където ще откриете допълнителни инсткрукции за това как се създава тема за герой.
При въпросното създаване вие оформяте героя си - описвате характера и външния му вид, описвате историята му и т.н. По-късно, докато играете, вие ще се водете по качествата на героя си, както сте ги описали.

1.4. Изчакайте одобрение от администратор или модератор и имайте търпение. Възможно е да се изискват редакции.
2. Как да започнете

Играта се състои в това да влезете в ролята на героя, който сте създали, пишейки постове в предназначените за това теми във форума. Всеки трябва да описва действията на героя си в период от не повече от 2-3 минути, като по този начин се дава шанс на човека, с когото играете, да реагира.

Постовете трябва да са минимум 130 думи.

За да стане един пост увлекателен, не пишете само пряка реч. В никакъв случай не водете рп-та от вида на чат, в които вие пишете един въпрос, онзи, с когото играете ви отговаря и пише следващия и така. Описвайте как се чувства героят ви в момента, как изглеждат нещата около него, какво си мисли, какво е казал, но и как го е казал, всичко това прави един пост много по-приятен за четене и най-малкото - по завършен.

Може да си представите, че пишете страница от книга. Този, с когото играе пише следващата страница и така нататък.
3. Съвети и трикове


Ако никога до сега не сте играли и ви е трудно да напишете първия си пост, ето няколко съвета/трика, които да ви помогнат да започнете:

3.1. Започнете с името на героя си. Това е най-лесният увод. Ще дадем пример с това, че Вероника е закъсняла за закуска в залата.

Пример:
Вероника тичаше по коридора - ужасно мчного закъсняваше. Когато стигна до залата, всички вече си бяха отишли.


3.1.1. Добавете ретроспекция. Обяснете какво се е случило минути, часове, или дни преди началото на събитието - какво е довело до настоящото положение? Така вмъквате поне още две-три изречения преди да стигнете до следствието.

Пример:
Вероника тичаше по коридора - ужасно много закъсняваше. Защо миналата вечер бе легнала толкова късно? Мислеше, че ще се събуди на време, но не! Успа се с цели три часа! Облече се набързо, дори забрави да среше косата си, която сега се вееше зад ръгба й без никаква форма. Най-накрая стигна до залата, но всички вече си бяха отишли.


Ето как се отклонихме от темата за да вмъкнем малко повече информация, която допълни абзаца, правейки го не само по-дълъг, но и вкарвайки повече живот в ситуацията - какво си мисли и какво се е случило до сега, като това би помогнало и за определянето на настроението и емоциите й в последствие, както и помага на този, с когото играете, да вникне повече в героя и характера му. Важно е обаче да не забравяме, че понякога многото детайли са излишни. В случая, Вероника ще се срещне с хора, затова може да се включи по някакъв начин разрошената й коса, или например това, че е обула различни чорапи може да е интересен детайл за характера й и да покаже колко точно е бързала, но ако няма да бъде по никакъв начин част от историята, няма нужда да се описва цялото съдържание на чантата й.


3.2.  Започнете с описание.

Да опишете времето, обстановката, настроението на околните или на героя си, също е добър начин да се започне пост.

Пример:
Навън беше студено, дори прекалено студено за тази декемврийска нощ, все пак дори още не бе навалял сняг. По прозорците се бяха образували ледени рисунки, дърветата, останали без ни едно листенце, се поклащаха на вятъра, сякаш танцуваха. Учениците също танцуваха - и малки и големи се бяха събрали в залата за Големия Бал. Тоалетите им бяха един от друг по-хубави, чуваха се викове и смехове. Вероника също беше в добро настроение - най-сетне бе открила роклята, която търсеше...

4. Събразявайте се!


Един от най-важните съвети за постигане на постоянство в играта, е да се съобразявате с характера на героя си, както и с характера на чуждите герои, ако включвате реакциите им в поста си. Ако например вие сте много добър човек и сте описали героя си като такъв, можете да реагирате в ситуациите както бихте го направили, ако наистина бяхте там. Но ако сте пълна противоположност на героя си, то тогава трябва да се стараете да се откъснете от себе си и да не смесвате собствените си емоции с тези на героя.

Най-простичко казано - не забравяйте какъв герой сте създали, и не описвайте чуждите като различни, от това как те са ги създали, само за да получите сцената, която ви се иска да опишете. За улеснение имаме discord сървър, в който можете да комуникирате и да обсъждате идеи докато пишете, за да сте сигурни, че човекът, с когото играете, е съгласен на това как ще се развие действието. Същото можете да направите и във вградената чат система на форума, ако ви е удобна, или като се присъедините към групата на Нореан във Фейсбук и се уговорите там.Ако имате въпроси относно нещо, знайте, че винаги можете да се обърнете към съфорумниците си за съвет, както и в темите за въпроси, за да получите повече разяснения. Не се притеснявайте да питате, дори и за неща, които са банални и ви се струва елементарно да ги знаете. Всички сме започнали без много да сме наясно какво се случва, и най-хубавото на този тип игри е, че повечето от нас винаги са готови да помогнат, защото по този начин се вдига качеството на играта за всички.
[hideedit]


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на 27/9/2020, 15:58; мнението е било променяно общо 7 пъти
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите