Не забравяй да се впишеш, за да видиш всички теми!
Не забравяй да се впишеш, за да видиш всички теми!
Форумът е в процес на съживяване! Четете съобщенията за ъпдейти. Там има линк и към дискорд. И да, това съобщение е написано през Септември 2020.

Go down
Проф. Силвър
Проф. Силвър

Администратор
Posts : 1954
Join date : 21.04.2009
Age : 29
Location : Варна

Правилник Empty Правилник

8/4/2010, 10:59
Правилник на Нореан
1. Основни правила за форума:

1.1. Писането на кирилица е задължително! Ако имате проблем с нея, можете да използвате онлайн кирилизатор, като например http://2cyr.com/
1.1.2. Профилите на всички трябва да бъдат с потребителски имена, изписани на кирилица и съответващи на името на героя им. Ако сте регистрирани с име на латиница, пишете на админ или модератор, или в темата за промяна на име, и ще го обновят. Напишете ТОЧНО как се изписва името на героя ви на кирилица за да няма разминаване в прочита, защото после ще трябва да се впишете с това име в акаунта си.

1.1.3 Ако забравите да го направите преди да пуснете герой за одобрение, то името ще бъде сменено от администратор след одобрение на героя. Повече за процеса в тази тема.1.2. Правила за профилите:
1.2.1. Размерът на подписите да не е по-голям от 400х200px, или 500x100 (което ще рече, че ако подписът ви е по-дълъг, ще трябва да не е много висок);
1.2.2. Ако подписът се състои само от текст, то той не трябва да надвишава десет реда;
1.2.3. Ако подписът съдържа и текст, и картинка, то да не се прекалява и с двете. В такъв случай текста не трябва да надвишава три реда, а каритнката - 400х200рх;
1.2.4. Аватарът трябва да е с размери максимум 180x200px
1.2.5. Аватарът и подписът не трябва да съдържат сцени с насилие, порнография или обиди;
1.2.6. Профилната снимка трябва да наподобява описанието на героя, за да не се създава объркване при писане;
1.2.7. В подписа или аватара не може да се съдържа реклама към сайтове и форуми на подобна тематика, били те вашите собствени или любими. Не е позволено да слагате линк към тях и в полето за уебсайт в профила си. Имаме тема, в която такива могат да се промотират и да се разменят банери и реклама. Рекламата е позволена само там.
1.2.8. В подписа е позволено и желателно да поставите линк към темата с описанието на героя ви. 

1.3. Създаването на нови теми в зоните за роулплей е позволено само за администраторите. Всички останали могат да създават теми само за описанията на героите си или в Свободна зона.

1.4. Забранени са използването на груб език, ругатни и обиди на етническа, религиозна основа, сексуална ориентация или поради разминаване на мненията. Нормално е да се спори и дискутира, но ако преминете границата ще има наказания. Уважавайте се взаимно.

1.5. Забранен е спамът. Има специална тема за флууд, в която да се възползвате от тази опция. В останалите теми, ако се забележи навреме, ще се трие без предупреждение. Не сме много лоши хора, може на моменти да опрощаваме, но стане ли фрапиращо, темата ще се разчиства. 

1.6. Всеки потребител има право на един герой към момента. Когато се прецени в каква насока ще се развива форумът от тук насетне, бройката ще бъде вдигната при спазване на определени условия. 
1.6.1. Ако все пак един ден решите, че настоящият ви герой повече не ви задоволява и желаете да го смените - това е възможно. Но не чрез нова регистрация. Просто пратете ЛС на някого от ръководството. Името ви ще бъде сменено с това на новия герой и ще пуснете ново описание. В такъв случай обаче няма да запазите статуса си преди промяната, т.е. героят се занулява, включително статистиките и уменията му.
1.6.2. Ръководството си запазва правото да откаже промяна на описанието на героя ако се иска системно или по друга основателна причина.2. Правила за героите

2.1. Всеки нов герой първо трябва да бъде одобрен, чак след което има право да води роулплей. Регистрирани потребители без одобрен герой могат да пишат само в Свободна зона.
2.1.1. При създаване на герой се забранява използването на имена на популярни герои от книги, филми, игри. Тук се прави преценка за всеки герой поотделно. Не всички популярни герои имат изключително оригинални имена, и биха могли да бъдат приети като стандартни и да бъдат позволени. Но ако името моментално се свързва с някоя поредица ще бъде отказвано. Пример за такива са Хари Потър, Джон Сноу, Пърси Джаксън. Все стандартни английски имена, но комбинацията веднага ви напомня за това от къде са.
2.1.2. Във всеки случай се забранява използването на описания, които са копие на герои от книги, филми, игри.

2.2. Ако герой не е одобрен, а към описанието му има забележки, редактирайте поста си, НЕ го пускате отново. Пишете коментар, че сте приключили с редакцията, и модератор ще го провери и одобри, или ще добави нови забележки при необходимост. Същото се повтаря докато героят не се одобри. 

2.3. Задължително преди да създадете герой прочетете темите с инструкции. Създадени са за ваше улеснение и за да спестят време на всички ни.3. Правила за роулплея:

3.1. Постовете трябва да са дълги минимум 130 думи. Можете да правите проверка в онлайн броячи, като например този: https://wordcounter.net ;

3.2. Постовете в роулплей зоната не трябва да съдържат емотикони и картинки. Това включва изображения, добавени като линкове;

3.3. Забранява се воденето на роулплей, тип "чат". Не се концентрирайте единствено върху репликите на героите, описвайте обстановката, мисли, чувства, действията на героите си и на околните;

3.4. Забранено е копирането на сюжети от книги, филми, игри. Героите в тях вече си имат своята история, тук ще създавате ваша собствена;

3.5. Забранено е воденето на две или повече игри едновременно. Чак когато водената в момента игра се завърши и се напише, че героя си е тръгнал от точка Х, може да започне нова на място У.
3.5.1. При преместване на ново място, винаги в началото на първия пост в новата локация поставяйте препратка към последния в миналата тема. Пример: Продължава от Двора, като "Двора" следва да е линк към последното мнение.

3.6. Забранено е да се развива историята на чужд герой в посока, с която не е съгласен. Съобразявайте се с написаното до момента и описанието на героя когато описвате как реагира и какво казва, но в никакъв случай не можете да поемате контрол над действията му по драматичен или решаващ начин без потребителят да е одобрил предварително.4. Правила за Свободната зона:

4.1. Учениците могат да бъдат модератори на форумите от Свободната зона, но само ако имат повече от двайсет поста във въпросния форум;
4.1.1. Ако желаете да модерирате форум, първо трябва да сте уверени, че искате и можете да свършите работата и че това не е просто моментна прищявка;
4.1.2. За да кандидатствате за място на модератор в свободната зона пишете на някого от ръководството, като се обосновете с идеи за въпросния форум;
4.1.3. Модераторите на форумите са длъжни да се грижат за разнообразието на темите, както и да контролират тези, пускани от останалите потребители. Това ще рече, че ако форумът запустява, трябва да измислят нови теми. Ако някой потребител реши да пусне тема, която по някакъв начин нарушава правилата на форума или не отговаря на тематиката на форума (да речем игра за филми във форум "Музика"), модераторът трябва да я премести;

4.2. Забранено е в заглавието на темата да използвате САМО ГЛАВНИ БУКВИ (така де, да поясним и визуално);

4.3. Модераторите са под прякото ръководство на администраторите, така че последната дума в случай на несъгласие е наша.-----
Общи условия на форума

(Знам, че всички ги четат при създаване на профил и не се съгласяват автоматично, но нека повторим)Създателите на този форум ще се стремят да следят за добрия тон на темите и постовете в тях, но всеки потребител носи отговорността за съдържанието на съобщенията си.

Ако бъде открит проблем или някой от потребителите е нарушил правилата на форума в пост, то всеки, който се чувства засегнат, може да докладва на ръководството на форума. Отговорно лице ще разгледа случая и ще се справи с проблема както сметне за нужно.

Регистрирайки се, вие се съгласявате, че няма да използвате форума за разпространение на лъжлив и клеветнически материал, или такъв, който е обиден, вулгарен, ненавистен, че няма да си позволявате тормоз над който и да е потребител. Забранени са освен това разпространението на порнография или подобни сайтове, както и нарушаваи личната свобода или законите.

Съгласявате се да не пускате материал, чиито права не ви принадлежат, без разрешението на собственика или информация и препратка към него.

Първите постове в темите за роулплей, самите теми, <История на Нореан>, характеристиките на вампири и върколаци, конспектите, учебниците и книгите в библиотеката, принадлежат на авторите им! Това се отнася и до системите, които ще разработим за таланти и духове.
Всяко тяхно разпространение и използване без съгласието на авторите и знанието на ръководството на Нореан е напълно забранено! При получаване на подобно разрешение, под текста задължително трябва да присъстват линкове към началната страница на Нореан и към страницата с контакти в профила на съответния потребител, автор на текста. В противен случай употребата се счита за кражба!
Ако някой от потребителите открие подобен на нашия форум и се осъмни в това, че нещо е копирано или откраднато от нас, незабавно да се обърне към ръководството на форума, за да можем да проверим случая и да преценим как ще се процедира по-нататък.

Моля и да обърнете внимание и на това, че нямамемпретенции за каквито и да е било права върху сагата "Здрач", романите "Белязана", "Академия за вампири", "Реликвите на смъртните" или които и да е други книга или филм, свързани с вампири и върколаци. Играта е създадена използвайки сборен образ на митологични и съвременни представи за вампирите и върколаците. Играта не е създадена с цел каквито и да е облаги от използването на нечия история, а само за развлечение. В такъв случай е забранено използването на герои или сюжет от книгите.

ВАЖНО е да се отбележи, че това е фентъзи, нямащо никаква връзка с реалността. Форумът не подтиква и няма за цел да предизвика влечения към секти или подобни. Отново, това е ИГРА, която не бива да бъркате с реалността.

[hideedit]


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на 31/10/2020, 14:50; мнението е било променяно общо 31 пъти

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky
Проф. Силвър
Проф. Силвър

Администратор
Posts : 1954
Join date : 21.04.2009
Age : 29
Location : Варна

Правилник Empty Re: Правилник

8/4/2010, 10:59
Наказания


Наказанията стават по преценка на администраторите, при нарушаване на правилата. Освен това запазват правото си да накажат всеки по всяко време с друга основателна причина, която ще му бъде обяснена. Това става чрез  игрови задачи, отнемане на точки от героя, общите точки за вида, временен или постоянен бан.

При нарушаване на правила от героите, например нарушаване на вечерен час, или писане в теми, в които на героя му е забранено да присъства, наказанията ще бъдат под формата на роулплей. Т.е. това е просто последствие за героя ви и е част от историята.

При нарушаване на правила от потребителите, наказанията ще са за акаунтите - отнемане на точки, привилегии и бан.

За реклама на сайтове и продукти по начин различен, от позволените, ще се прилага временен, след което перманентен бан. Това включва добавянето им в теми в Свободната зона, добавянето им като линкове в профилите или подписите, реклама в лични съобщения. Ще бъдат обособени специални теми, в които ще можете да пускате линкове към своите или любимите си роуллей форуми, игри, книги, магазини, социални мрежи и каквото ви душа иска. Ползвайте ги по предназначение.

[hideedit]


Последната промяна е направена от Проф. Силвър на 26/9/2020, 16:29; мнението е било променяно общо 11 пъти

_________________

If everything that's new is a lie
It's that same damn morning
And the same damn sky
Върнете се в началото
Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите